Kayık Yaka Düşük Kol Örgü Süveter

2012-11-08 04:53:00
Kayık Yaka Düşük Kol Örgü Süveter |  görsel 1

DİVA RENK: 369 DEVE TÜYÜ YUMAK:1 DİVA BATİK RENK: 3307 YUMAK: 2 ŞİŞ NO: 3,5 BEDEN: STANDART ÖN: Uygulanacak örgü tipi, 2 sıra ters- 2 sıra düz ön yüzlerde her iki yandan 1 ‘er ve ortada 2′şer ilmek arttırarak devam edilecektir. Diva Batik ile 4 ilmek başlanır ve arttırmalarla devam edilir.Toplam 120 ilmek olunca, sürekli yanlardan 1′er ilmek eksiltip, ortadan 2′şer arttırma devam eder. Örgü boyu 36 cm. olunca ilmekler kol için 2′ye ayrılır.Deve tüyü diva ile 60 ilmek, 2 ters- 2 düz lastik- 35 cm. kol örülür.Diğer yandan da aynı şekilde örülür. Bel kısmına deve tüyü ile 120 ilmek toplanır,2 düz-2 ters 14 cm. lastik örülür. Farklı örgü süveter modelleri örnekleri, en güzel süveter modelleri işlenişi ARKA: Deve tüyü iplik ile 120 ilmek 2 düz- 2 ters 14 cm. lastik örülür. Batik ile 27 cm. 2 sıra ters, 2 sıra düz örgü tamamlanır. Kolu, her ön yüzde 1′er ilmek keserek 30 ilmek kalana kadar devam edilir. İlmekler kesilir.Ön kol uzantıları arka ile birleştirip dikilir.... Devamı

Mikrodalga fırın nasıl kullanılmalıdır ?

2012-11-08 04:51:00
Mikrodalga fırın nasıl kullanılmalıdır ? |  görsel 1

  Mikrodalga fırının kullanımı teknolojinin sunduğu yenilikler sayesinde mutfakta işler daha kolay ve zevkli hale gelir.   Mikrodalga fırının kullanımı teknolojinin sunduğu yenilikler sayesinde mutfakta işler daha kolay ve zevkli hale gelir. Az zaman harcayarak mükemmel lezzetler yaratmamızı sağlayan ürünlerden biri de mikrodalga fırınlardır. Farklı bir pişirme tekniğine sahip bu fırınlar ile ilgili bilmek istedikleriniz: Fırının nem oranını artırmak için, içine su dolu bir bardak koyun. Nasıl pişirir? Mikrodalga fırın, su moleküllerinin yer değiştirmesi yöntemiyle pişirme sağlar. Yani yiyecekleri ne kızartır, ne de haşlar. Lezzeti yoğun olarak korumak için yiyecekler ağızları kapalı olarak pişirilmelidir. Tarifler nasıl uygulanır? Geleneksel bir tarifi mikrodalga fırında pişirmek istediğinizde, tarifte verilen pişme süresini 1/2  oranında azaltın ve pişerken sürekli kontrol edin. Yemekler nasıl renklendirilir? Mikrodalga fırında pişen yemeğe renk ve tat katmak için üzerine biraz kırmızı biber veya kavrulmuş toz ceviz serpin. Tatlılar için kavrulmuş toz badem, esmer şeker veya tarçın da kullanabilirsiniz. Ne tür kaplar kullanılır? Seramik ve porselen yerine cam veya plastik kaplar tercih edilmelidir. Yiyecekler nasıl konur? Mikrodalgada pişireceğiniz yiyecekleri önce dilimleyin ve ince kısımları ortaya gelecek şekilde kaba dizin. Böylece yiyeceklerin her tarafının eşit pişmesini sağlamış olursunuz. Uygun kabı seçmek Mikrodalga fırında kullanacağınız kabın uygun olup olmadığını test etmek için, kabın ortası... Devamı

Ispanaklı Peynirli Omlet

2012-11-08 04:48:00
Ispanaklı Peynirli Omlet |  görsel 1

Gerekli malzemeler: 4 kişi için ► 8 yumurta ► 150 gr. beyaz peynir ► 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ► 500 gr. ıspanak ► 2 çorba kaşığı gravyer peyniri ► 50 gr. tereyağı, tuz ve karabiber Ispanaklı Peynirli Omlet Tarifi: ► Ispanakları ayıkladıktan sonra akar suda iyice yıkayın. Sularını süzdürüp bir tencereye koyun. Az tuzlu kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın. Tencereden çıkartıp sularını süzdükten sonra’ıspanakları iri iri doğrayın. ► Bir kap içine kırdığınız yumurtaları iyice çırpın. Beyaz peynir, bir fiske tuz ve biraz biber katın. Sürekli karıştırarak rendelenmiş kaşarı ve gravyer peynirini ekleyin. Üstüne de ıspanakları dökerek iyice karıştırın. ► Büyükçe bir çelik tavaya tereyağının yarısını koyarak ateşe oturtun. Yağ eriyince yumurta, peynir, ıspanak karışımını tavaya boşaltın. Omlete yuvarlak bir biçim vermek için tahta bir kaşıkla karışımı yayın. Birkaç dakika pişirdikten sonra omleti bir kapak yardımıyla tersyüz edin. Geriye kalan yağı da tavaya koyun. Yağ eridiğinde omletin öbür yüzü de pişmiş olacaktır. ► Omleti yuvarlak bir servis tabağına alarak sıcak sıcak servis yapın... Devamı

Tırtıl Kurabiye

2012-11-08 04:45:00
Tırtıl Kurabiye |  görsel 1

Tırtıl Kurabiye Malzemeleri 125 gram margarin 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı sıvıyağ 2 tane yumurta 1 poşet kabartma tozu 1 poşet vanilya Yeteri kadar un Çikolata sosu için; 3 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı un 2 çay bardağı su Süslemek için Hindistan cevizi Tırtıl Kurabiyesi Tarifi Tırtıl kurabiyelerimizi yapmaya başlarken öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Karıştırma kabına aldığımız bir miktar una sıvıyağ, margarin, toz şeker, yumurta, kabartma tozu, vanilya ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Yoğurduğumuz hamuru krema torbasına dolduralım. Daha sonra yağladığımız tepsiye kalın tırtıllı uç ile kısa şeritler sıkalım ve pişirelim. Üzeri beyaz kalacak şekilde olmalıdır, fırında çok kızarmamalıdır. Daha sonra ayrı bir yerde toz şeker, kakao, un ve su ile koyu krem kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Kremamız pişince ocaktan alalım karıştırarak soğutalım. Tırtıl kurabiyelerimiz pişince arasına çikolata sosu sürelim ve ucuna çikolata sosuna bandıralım. Hindistan cevizine buladığımız çikolata soslu uç ile süper bir görünüm sağlanıyor. Daha sonra sos donması için biraz bekliyoruz ve servis yapıyoruz. Afiyet olsun. Devamı

Tereyağlı Kahvaltı Pufları (Butter Breakfast Rolls)

2012-11-08 04:43:00
Tereyağlı Kahvaltı Pufları (Butter Breakfast Rolls) |  görsel 1

- 2 bardak süt -  1/2 bardak tozşeker - 1/2 bardak sıvıyağ - 1 paket kuru maya - 5 bardak un - 1 tatlı  kaşığı kabartma tozu - 1 tatlı kaşığı soda bikarbonat - 1 çay kaşığı tuz - üzerlerine ve kalıplara sürmek için tereyağı Herkese günaydınlar, bugünkü tarifim özellikle kahvaltılarınızda kullanabileceğiniz harika bir ekmek çeşidi, reçelle ve nutellayla dayanılmaz oluyor ama isterseniz et yemeklerinizin yanındada servis edebilirsiniz. Önce süt, şeker ve sıvıyağı karıştırıp kaynayıncaya kadar orta ateşte pişiriyorsunuz sonra bir kenara alıp iyice ılınmasını bekliyorsunuz. (45 dakika kadar) Bu ekmekleri yapmak için ben çoklu muffin kaplarını kullandım,  sizde süt ılınırken kalıpları tereyağı ile hafif yağlayın. Süt soğuğa yakın ılınınca içine kuru maya, 4 bardak unu katıp iyice karıştırıp üzerini nemli bezle sıcak bir ortamda kapatıp kabarmasını bekliyorsunuz. (2-3 saat) Enson kalan 1 bardak un, soda bikarbonat,kabartma tozu ve tuzuda hamura katıp, iyice yoğuruyorsunuz. Bu arada fırınınızı 200 derecede ısıtın, muffin kalıplarının içine bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayıp her kalıba 3 adet top koyuyorsunuz.Tüm kalıpları 3 er adet topla doldurduktan sonra üzerini bir bezle kapatıp iyice şişip topların birleşmesini bekliyorsunuz, aşağı yukarı 30 dakika sonra fırına verin. Çıktıklarında üstlerini tereyağlayıp servis edin. İsterseniz bu hamuru birkaç gün önceden hazırlayıp hava almayan kilitli torbalarda buzdolabında bekletebilirsiniz, ne zaman ihtiyacınız varsa sabahtan çıkarıp, kalıpları doldurup ekmeğinizi yapabilirsiniz. Afiyet olsun….... Devamı

Minik Güveçlerde Patatesli Tavuk

2012-11-08 04:38:00
Minik Güveçlerde Patatesli Tavuk |  görsel 1

Malzemeler: yarım çay bardağı sıvı yağ 400 gr tavuk göğüs eti 3 domates 2 sivri biber 1 soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı acı biber salçası ( olmasa da olur) tuz, karabiber 2 adet patates Yapılışı: Soğanı piyazlık doğrayın ve bir tencerede yağ ile pembeleşene kadar kavurun. Salçaları ekleyin, biraz kavurun, kuşbaşı tavuk etlerini ekleyin ve çiğ görünümü gidene kadar kavurun. Küp doğranmış domatesleri, biberleri de ekleyip karıştırın, kapağını kapatın ve kısık ateşte 15 dk. pişirin.Tuzunu biberini ekleyin. Pişen yemeği küçük güveç kaplarına paylaştırın, üstlerini alüminyum folyo ile kaplayın. yaklaşık 20-25 dk fırında pişirin. bu yemeği kuşbaşı et ilede yapabilirsiniz.   Afiyet olsun….. Devamı

Yoğurtlu Makarna Salatası

2012-11-08 04:37:00
Yoğurtlu Makarna Salatası |  görsel 1

Malzemeler: Yarım paket küçük boncuk makarna 1 kavanoz garnitür(ben sade bezelye ve patates kullandım) 4-5 tane salata turşusu yoğurt- mayonez 2 diş sarımsak Yapılışı : Makarna tuzlu suda haşlanır süzülür soğuk sudan geçirilir.Salata turşusu ve sosis küçük küp şeklinde doğranır. Sarmısaklar ezilip yoğurtla karıştırılır. Yoğurdun içine tüm malzemeler eklenip karıştırılır. Ben 1-2 saat dolapta bekledikten sonra servis yapmayı seviyorum. Tatları birbirleriyle kaynaşıyor daha lezzetli oluyor Devamı

Pırasa Mücveri

2012-11-08 04:36:00
Pırasa Mücveri |  görsel 1

Malzemeler:  – 3 adet orta kalınlıkta pırasa - 2 adet soğan - 2 adet sivri biber - 3 adet yumurta - Yarım demet maydanoz, dereotu - 3-4 kaşık un - Tuz, karabiber - 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) Yapılışı:  - Pırasalar soyulup yıkandıktan sonra 4-5 cm boyunda kesilir. Parçalar boyunca ince ince doğranır. - Hafif ateşte yarım kahve fincanı su ile suyu kalmayacak ve az yumuşayacak kadar haşlanır. - Soğuyunca soğan, sivri biber, maydanoz, dereotu, doğranır. Tuz, karabiber konur. - Yumurtalar kırılır, un veya kurutulmuş ekmek ilave edilip karıştırılır. - Kızgın yağa kaşıkla konup hafifçe yassılaştırılır. Bir tarafı kızardıktan sonra çevrilerek, iki taraf pembe olarak kızartılır. - Fazla yağı çekmesi için kâğıt üzerine çıkarılır. Devamı

Nutellalı Kurabiye

2012-11-08 04:36:00
Nutellalı Kurabiye |  görsel 1

Malzemeler : 250 gr margarin 1 yumurta Yarım çay bardağı sıvıyağ 1.5 çay bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Üzeri için : 2 su bardağı kadar nutelle 2-3 su bardağı kadar mısır gevreği (hafifçe kırılmış) Yapılışı : Fırını 180 c ye ayarlayın. Kurabiye için gerekli malzemeleri yoğurup hamuru hazırlayın.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın.Tepsiye yerleştirin.Hafif pembeleşene kadar fırında pişirin. Kurabiyeleri soğutun. Nutellayı benmari usulu eritin.(Daha akışkan olması için)Kurabiyeleri nutellaya bulayıp daha sonra mısırgevreği ile kaplayın.Tüm kurabiyelere aynı işlemi uygulayın.Bu şekilde servis edene kadar buzdolabında bekletin. Devamı